نسخه قدیم سال سرمایه گذاری برای تولید

امروز چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ ۰۶:۳۳

اخبار

تعالی ارائه خدمات سلامت بهداشت و درمان صنعت نفت فارس در سالی که گذشت

در آستانه بهار 1404 و در آغاز پنجاه و دومین سال فعالیت بهداشت و درمان صنعت نفت فارس، رییس این مرکز، از فعالیت های انجام شده و عملکرد یکساله مراکز زیر مجموعه و واحد های مختلف گفت و سال پر بار 1403 را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت فارس، دکتر بهروز دیور در توضیح این مهم عنوان کرد: استان فارس با داشتن 27 منطقه عملیاتی و ستادی، 13 درمانگاه صنعتی، سه درمانگاه خانواده و یک مرکز مشاوره یکی از گسترده ترین مناطق صنعت نفت در سطح کشور را داراست و این پراکندگی جغرافیایی موجب شده که اهمیت افزایش خدمات بهداشتی و درمانی در این مناطق به یک اولویت مهم تبدیل شود.

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس افزود: سال 1403 سال پر بار و پر فعالیتی برای منطقه فارس بود و تمام تلاش مجموعه در راستای نیل به اهداف عالی سازمان و کسب حداکثری رضایتمندی کارکنان و مراجعان صورت گرفته است.

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس با اشاره به رشد خدمات کلینیک های تخصصی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال‌های گذشته، گفت: در راستای بهبود خدمات و تکریم خانواده بزرگ صنعت نفت جنوب کشور، امسال تعداد حدود 200 هزار خدمت در بخش کلینیک های تخصصی این مراکز ارائه شده که در مقایسه با سال گذشته، نشانگر افزایش 20 درصدی این خدمات است.

وی از مراجعه بیش از 150 هزار نفر به کلینیک های تخصصی خبر داد و اظهار داشت: واحد پذیرش تخصصی این بهداشت و درمان طی امسال پذیرای بیش از 150 هزار نفر مراجعه کننده بوده و در راستای خدمت رسانی هر چه بهتر به ارباب رجوع از سال گذشته تاکنون تغییرات به سزایی نیز انجام داده است.

دکتر دیور اعلام کرد: تغییر در نرم افزار نوبت دهی و ویزیت بیماران برای نخستین بار از طریق ارجاع پزشک و پیام رسانی به بیماران به صورت فردی جهت تاریخ و ساعت ویزیت،کنسلی و جا به جایی نوبت ها، تغییرات راهنمایی کلینیک ها و شماره کلینیک ها، نوبت دهی بیماران بصورت حضوری،  تلفنی و از طریق شبکه اجتماعی سروش که با توجه به تقاضای زیاد بیماران به پاسخ دهی تلفنی 1خط جدید به این واحد اضافه شده است.

وی اضافه کرد: همچنین، افزایش تخصص پزشکان جهت راحتی بیماران و دسترسی بیماران به تخصص های گوناگون که برخی از آنها عبارتند از فوق تخصص داخلی گوارش کودکان- فوق تخصص داخلی نفرولوژی و متخصص اورولوژی داخلی قلب و عروق، پوست، بیهوشی، مغزو اعصاب،گوش و حلق و بینی و ارتوپدی و.. نیز در یکسال اخیر انجام گرفته است.

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس از اهمیت جایگاه واحد پذیرش هر مرکز درمانی گفت و آن را ویترین مجموعه های درمانی خواند و ابراز کرد: واحد پذیرش تخصصی منطقه فارس در دو پلی کلینیک مرکزی و درمانگاه شماره 2 به صورت روزانه بسیار فعال هستند و با حفظ حرمت مراجعان و روحیه مردم داری در راستای تکریم ارباب رجوع انجام وظیفه می کنند.

دکتر دیور افزود: در برنامه واحد پذیرش تخصصی این مرکز حدود50 پزشک متخصص وجود دارد و هر پزشک روزانه تعداد 30 تا 70 بیمار را ویزیت می نمایند  و در پایان هر ماه حدود 18 هزار بیمار نوبت دهی می شوند.

وی گفت: در واحد پذیرش عمومی نیز پزشکان به صورت 24 ساعته در6 کلینیک عمومی و یک کلینیک غربالگری معاینات دوره ای خانواده بزرگ نفت را انجام می دهند که در پایان هر ماه 24 هزار بیمار شرکتی و در حدود200 بیمارا آزاد پذیرش می گردد.

این مقام مسئول در بهداشت و درمان صنعت نفت فارس اضافه کرد: همچنین، در واحد پذیرش بیماران جهت اتاق عمل و بخش جراحی نیز پذیرش می شوند و پرونده بیماران به واحد بایگانی اتاق عمل جهت پایان و یا ادامه درمان تحویل داده می شود که در این خصوص در ماه حدود 300 نفر بیمار سرپایی و بستری مراجعه و پرونده سازی می شوند.

به گفته وی، در شبکه اجتماعی سروش روزانه200 بیمار پذیرش می شوند و نوبت دهی تلفنی در حدود 6 هزار نفر در ماه می باشد.

ارائه 62 هزار خدمت در واحد بهداشت خانواده

دکتر دیور از اقدامات صورت گرفته در واحد بهداشت خانواده گفت و اظهار کرد: امسال این واحد 62 هزار خدمت در قالب مراقبت های بهداشتی و معاینات دوره ای مطابق دستورالعمل به افراد تحت پوشش ارائه کرده و در این واحد صد درصد اهداف محقق شده است.

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس با اشاره به فعالیت های این واحد بیان کرد: فراخوان بانوان باردار از طریق گرفتن لیست آنها از آزمایشگاه و کلینیک زنان و...، پیگیری بانوان باردار به خصوص بانوانی که دارای حاملگی پر خطر هستند، پیگیری بانوانی که زایمان داشته اند و بررسی وضعیت آنها، فراخوان و پیگیری بانوانی که دارای سرطان های شایع زنان می باشند و مشاوره و ارجاع بیماران به پزشک خانواده ویا کلینیک زنان، مراقبت های دوران پیش از بارداری و ارجاع جهت آزمایش ها و سونوگرافی های مخصوص این دوران و فراخوان و پیگیری کودکان جهت واکسیناسیون جدید شامل واکسن روتاویروس و پنموکوک فعالیت هایی که به صورت روزانه در واحد مامایی و بهداشت خانواده در حال انجام است.

وی افزود: همچنین، برگزاری کلاس های آموزشی دوران بارداری جهت بانوان باردار، برگزاری جلسات آموزشی جهت بانوان همکار در مورد بیماری زگیل تناسلی و سلامت زنان ودوره های خود مراقبتی ومعاینه پستان درطی چند دوره، برگزاری کلاس های آموزشی جهت بیماران و مراجعه کنندگان شامل فرزندآوری، مشکلات دوران یائسگی وسلامت زنان و آموزش های چهره به چهره به مراجعه کنندگان نیز از دیگر فعالیت های این واحد است که به همت مسئول و کارشناسان این واحد صورت می پذیرد.

واحد سلامت خانواده 42 هزار خدمت طی سال 1403 ارائه کرده است

دکتر دیور در خصوص فعالیت های واحد سلامت خانواده توضیح داد و گفت: هدف کلی برنامه های واحد سلامت خانواده ارتقا سطح سلامت می باشد و بر این اساس، در ابتدای سال برنامه های عملیاتی با اهداف مشخص تعیین می گردد.

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس با بیان اینکه واحد بهداشت و پرستار خانواده دارای 14برنامه عملیاتی می باشد؛ عنوان کرد: فراخوان 80 درصد جمعیت تحت پوشش که حدود 30 هزار نفر به صورت تلفنی و پیامکی انجام شده، انجام معاینات دوره ای  بر حسب سن و جنس مطابق دستورالعمل در افراد تحت پوشش پزشک خانواده و غربالگری افراد به تفکیک نوع بیماری و سن و سال، برگزاری کلاس های مشاوره ای جهت افراد دارای مشاغل خاص(گروه اقماری) با همکاری واحد بهداشت روان و امور بانوان و ... از جمله فعالیت های روزانه واحد سلامت خانواده است که بر اساس اهداف پیش بینی شده برنامه های عملیاتی سال 1403 و اقدامات انجام شده صد در صد اهداف محقق شده است.

به گفته وی، با راه اندازی برنامه سلامت نگار و مشاهده اشکالاتی نظیر (عدم بلوک بندی حدود 6 هزار نفر از جمعیت ) واحد سلامت خانواده با تماس تلفنی با این افراد علاوه بر بلوک بندی، پزشک خانواده نیز جهت این افراد تعریف گردید.

فعالیت های امور خدمات دارویی در سال 1403

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس در ادامه با اشاره به فعالیت های واحد خدمات دارویی این مرکز گفت: نصب و راه اندازی نرم افزار سلامت نگار در داروخانه پلی کلینیک مرکزی، نصب و راه اندازی سامانه تی تک در داروخانه های پلی کلینیک مرکزی و درمانگاه های شماره 2 و درمانگاه مرودشت توسط مسئولان و کارشناسان این واحد برقرار شده است.

وی افزود: همچنین، جهت جلوگیری از Expire شدن تعدادی از اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی مصرفی پالایشگاه و پتروشیمی با دارو و تجهیزات پزشکی مصرفی تاریخ بلند تعویض شدند.

دکتر دیور اضافه کرد: جهت رفاه حال بیماران مراجعه کننده سامانه کمیسیون دارویی در داروخانه درمانگاه مرودشت راه اندازی شد، همچنین داروهای کمیسیون نظیرِ انسولین از انبار مرکزی به داروخانه تحویل شده تا پس از ثبت وکسر سهمیه کمیسیون به بیماران تحویل گردد.

ارائه بیش از 50 هزار خدمت در بخش دندانپزشکی بهداشت و درمان صنعت نفت فارس

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس در این باره عنوان کرد: از فروردین 1403 تاکنون، در جهت رضایتمندی مراجعان خدمات بخش دندانپزشکی منطقه فارس گسترش یافت و در این راستا، بیش از 50 هزار خدمت در بخش دندانپزشکی بهداشت و درمان صنعت نفت فارس ارائه شده است.

دکتر دیور ادامه داد: واحد دندانپزشکی در حال حاضر خدمات را در سطح عمومی در قالب ترمیم های آمالگام و کامپوزیت شیری و بزرگسال، جرمگیری، کشیدن های شیری و بزرگسال، جراحی های عمومی، آموزش بهداشت دهان ودندان، فیشور سیلانت، فلوراید تراپی و.... ارائه می دهد که از خرداد 1403 خدمات عصب کشی دندان های تک و دو کاناله هم در برنامه کاری واحد قرار گرفته است .

وی با اشاره به گسترش فعالیت های واحد دندانپزشکی و افزایش ارائه خدمات با جذب دندانپزشکان جدید در سیستم، افزود: در این راستا قابل ذکر است که از بهمن 1402 نیز، جهت رفاه حال بیماران قراردادی با سه درمانگاه دندانپزشکی سطح شهر جهت ارائه خدمات تخصصی منعقد گردیده است.

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس در خصوص آمار خدمات سال 1403 عنوان کرد: امسال از تعداد 50 هزار خدمتی که در واحد دندانپزشکی این مرکز ارائه شده، تعداد 26 هزار خدمت به شاغلین و 24 هزار خدمت به بازنشستگان بوده است.

دکتر دیور از روال عملکرد بخش دندانپزشکی در این بهداشت و درمان گفت و تشریح کرد:  بخش دندانپزشکی بهداشت و درمان صنعت نفت منطقه فارس، در دو شیفت کاری صبح و بعد از ظهر، جهت ارائه خدمات مطلوب دندانپزشکی به خانواده بزرگ صنعت نفت مشغول به فعالیت است.

وی اضافه کرد: کادر درمانی واحد دندانپزشکی شاملِ 14 نفر دندانپزشک عمومی، 1 نفر متخصص تشخیص بیماری های دهان و دندان، با ارائه خدمات مطلوب به بیماران مشغول فعالیت است.

*دکتر دیور در بخش دیگر سخنانش از عملکرد واحدهای زیر مجموعه خدمات پشتیبانی این مرکز گفت.

دکتر دیور

عملکرد واحد امور بیمه گری و درمان غیر مستقیم

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس واحد امور بیمه گری و درمان غیر مستقیم این مرکز را یکی از واحدهای کلیدی برشمرد وگفت: امسال توسط این واحد در جهت افزایش رضایتمندی مراجعان قرارداد با150 مرکز درمانی جدید اعم از مطب،کلینیک، درمانگاه و بیمارستان در سراسر استان فارس و شهر یاسوج  منعقد شده است و به منظور افزایش رضایتمندی و عمل به درخواست های پرسنل و شرکت های تحت پوشش بسیاری از این مراکز به پیشنهاد جمعی کارکنان شرکت های ساکن و یا شاغل در شهرهای استان پس از بازدید و مذاکره  انتخاب شدند.

دکتر دیور از بازدید مداوم کارشناسان این مرکز از مراکز طرف قرارداد گفت و بیان کرد: بازدید مداوم از مراکز طرف قرارداد در سراسر استان فارس و شهر یاسوج به صورت ماهیانه و هفتگی صورت می پذیرد و اولویت بازدید با مراکزدرمانی مورد درخواست پرسنل بوده که بنا به دلایل مختلف نیاز به هماهنگی بیشتر و یا رفع مشکل داشته و در برخی موارد به همراه نمایندگان شرکت ها انجام شده است .

وی با اشاره به سایر اقدامات این واحد طی امسال ابراز کرد: برگزاری جلسات با شرکت های تحت پوشش به منظور بررسی مشکلات و چالش های موجود به صورت دوره ای و پیگیری درخواست ها و اقدام در جهت حل مشکلات؛ برگزاری جلسات با دانشگاه علوم پزشکی بیش از 3 بار به منظور بحث و تبادل نظر در مورد حذف دفترچه و نسخه الکترونیک و حل و فصل موانع موجود در پذیرش و خدمات رسانی به کارکنان و بازنشستگان؛ تلاش جهت اجرای نسخه الکترونیک با پیگیری و مذاکرات مداوم با مراکز درمانی طرف قرارداد که متاسفانه به دلیل مشکلات نرم افزاری هنوز به مرحله نهایی و صد درصدی نرسیده است؛ پذیرش و بررسی نسخ و هزینه های درمانی کارکنان و بازنشستگان اعم از مراجعات مستقیم و یا مراکز درمانی طرف قرارداد بر اساس گزارشات موجود در سیستم ( حدود 240 هزار مورد مراجعه به مراکز طرف قرارداد و حدود 110 هزار مورد مراجعه مستقیم اشخاص) و صدور سند مالی؛ بازرسی وکنترل تعرفه های مراکز ملکی و درمان مستقیم در زمینه تولید صورتحساب، دریافتی از مراجعین غیرشرکتی، پرداخت به پزشکان پرکیس و...؛ شرکت در جلسات شورای هزینه به صورت حداقل ماهی یکبار و تعیین تکلیف اسناد دارای نواقص؛ کنترل جمعیت طبی از طریق واحد صدور دفترچه ؛کنترل اعتبار پوشش، انتقال منطقه تحت پوشش درمانی ، استعلام پوشش بیمه ای از جمله اقدامات این واحد بوده است.

دکتر دیور افزود: همچنین، تشکیل و برگزاری جلساتی با ریاست بیمارستان های شهرستان ها از جمله سروستان، نورآباد ممسنی، یاسوج انجام گرفت و در مواردی هم به صورت تلفنی مذاکراتی درمورد مشکلات صورت گرفت.

عملکرد واحد امور کارکنان

وی در رابطه با عملکرد واحد امور کارکنان اظهار داشت: واحد امور کارکنان این بهداشت و درمان توانسته است به صورت شایسته ای در خدمت پرسنل درمانی و غیر درمانی باشد به نحوی که تمامی مراحل از جمله بررسی آمار و اطلاعات کارکرد پرسنل مربوط به فوق العاده های کارکنان، بررسی احتساب سنوات خدمت کارمندان و تمامی مراحل بازنشستگی، بررسی ارزشیابی هر دو سال آخر کارکنان و لحاظ قرار دادن هنگام ترفیع، بررسی زمان استحقاق معادل ریالی کارکنان و همچنین انتصابات پرسنلی، بیمه تکمیلی پرسنل و افراد تحت تکفلشان، وام ها... صورت پذیرفته است.

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس گفت: همچنین این واحد توانسته در بحث جذب نیروی ایثارگری مشمول بند ((د)) و ((و)) در خصوص تبدیل وضعیت آنان به رسمی و پرداخت تمامی مطالبات معوقه که حدود 79 نفر بوده اند و همچنین بررسی و جمع آوری تمامی سوابق داخل و خارج از صنعت نفت قابل احتساب کارمندان و کارگران جدیدالاستخدام با وضعیت مطلوب در زمان مناسب اجرایی نموده است.

دکتر دیور افزود: این واحد در بحث ارائه وام ودیعه مسکن به همین گروه که عمدتاً از گروه های جوان جامعه و اجاره نشینان هستند تعداد 25 نفر در همین سال جاری پرداخت گردیده است.

وی اضافه کرد: جهت حمایت از قشر جوان این بهداشت و درمان و ترغیب فرزندآوری با پرداخت پاداش وکمک هزینه اهم وظایفی است که این واحد به صورت مصرانه پیگیری نموده است.

به گفته دکتر دیور، انجام مکاتبات لازم درمورد اخذ مجوز استفاده از مرخصی بدون حقوق و مرخصی های خارج از برنامه شامل ارفاقی، زایمان و قبل از بازنشستگی،تاخیر و تعجیل کارکنان جمع آوری و بایگانی نمودن اطلاعات، مکاتبات و دستورالعمل ها ،ثبت وشماره گذاری کلیه نامه ها، دستورالعمل ها ،بخشنامه ها و... صادر و وارده بصورت سازمان یافته وهمچنین همکاری وهماهنگی درخصوص انجام امور دبیرخانه محرمانه با حوزه دفتر ریاست ، بایگانی نمودن پرونده های پرسنلی کارکنان از جمله کارهای اصلی این واحد می باشد.

رویکرد فعال واحد سلامت کار و HSE تلاش مستمر برای ارتقای سطح آمادگی و ایمنی سازمان

دکتر دیور همچنین رویکرد واحد سلامت کار این مرکز را تشریح کرد و گفت: با توجه به اهمیت مدیریت بحران و شرایط ایجاد شده، عمده فعالیت های این واحد مبتنی بر مدیریت بحران بوده که در کنار انجام فعالیت های روتین از قبیل بازدید از درمانگاه های صنعتی و مراکز صنعتی یکسری اقدامات در راستای مدیریت بحران نیز انجام شده است.

وی اظهار داشت: در بحث مدیریت بحران و آمادگی عملیاتی، تعریف سناریوهای احتمالی و برگزاری مانورهای عملیاتی شامل آتش سوزی، زلزله، تهدیدات زیستی، برق گرفتگی و خروج اضطراری ،مانور مواجهه به مصدومین انبوه، مانور مسمومیت غذایی، مانور اطفا حریق، ، برگزاری جلسات مدیریت بحران با حضور مسئولین و مدیران ارشد، نصب و راه اندازی خط EOC ( مرکز عملیات اضطراری ) بهداشت و درمان فارس، تهیه لیست بیمارستان های ریفرال جهت انتقال مصدومین در شرایط اضطراری و ابلاغ آن به مراکز مربوطه، تهیه آنتی دوت جهت درمانگاه های صنعتی، ترسیم نقشه    AS BUILT    و نقشه سیستم اعلام و اطفا حریق در درمانگاه های خانواده، برگزاری جلسه بحران با مدیریت شرکت های صنعتی منطقه و رئیس EOC استان فارس،  طراحی RFP جهت راه اندازی EOC، تهیه EOP ، ERT، EOC  و راه اندازی تلفن اضطراری EOC در مرکز اورژانس درمانگاه مرکزی توسط تیم سلامت کار انجام گرفته است.

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس از مستند سازی و پایش اطلاعات در این واحد گفت و تصریح کرد: ثبت اطلاعات کامل از مراکز درمانی ، فواصل جغرافیایی، خدمات ارائه شده ، مختصات مکانی و ظرفیت نیروی انسانی، تهیه لیست مشخصات کامل پرسنل جهت دسترسی سریع در شرایط اضطراری، تدوین دفترچه ERP (برنامه پاسخ اضطراری) و ERT(تیم پاسخ اضطراری)، ارائه پیشنهادات در خصوص نکات قابل بهبود در راهنمای فوریت های پزشکی(MERP)  وزرارت نفت و تدوین MOP درمانگاه بعثت منطقه 5 ، اهم اقدامات صورت گرفته در بحث مستندسازی و پایش اطلاعات است.

دکتر دیور برگزاری دوره های آموزشی حضوری و مجازی در زمینه تهدیدات زیستی، ایمنی، مدیریت بحران و پدافند سایبری ، آموزش تریاژ ،کمک های اولیه جهت کارکنان عملیاتی مناطق صنعتی، آموزش اقدامات امدادی در حوادث شیمیایی جهت کارکنان شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی صنعتی  و آموزش کار با خاموش کننده های دستی و روش های مقابله با زلزله و سایر بحران ها شامل Hazmat، تریاژ بحران، آبله میمونی، پشه آئدس( تب دانگ) و جهاد تبین از جمله مواردی اعلام کرد که در راستای آموزش و ارتقای سطح آگاهی کارکنان انجام گرفته است.

وی همچنین در خصوص موضوع ایمنی محیط کار گفت: انجام ارزیابی ریسک ایمنی و بهداشت حرفه ای به روش های  FMEA و ESR و ارزیابی ریسک سازه ای در برابر بلایا و فوریت ها  مواردی است که در رابطه با ارزیابی ریسک و ایمنی محیط کار صورت پذیرفته است.

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس افزایش ایمنی فیزیکی و سایبری در صنعت نفت را بسیار پر اهمیت خواند و اعلام کرد: در جهت انجام این مهم، نصب و نگهداری تجهیزات سیستم اعلام و اطفاء حریق، اجرای اقدامات امنیتی سایبری از جمله تفکیک شبکه داخلی و اینترنت، رمز گذاری داده ها و شناسایی نقاط آسیب پذیر توسط تیم سلامت کار و کارشناسان فناوری اطلاعات این مرکز اجرا شده است.

دکتر دیور افزود: جهت بهبود زیر ساخت ها و نظارت بر پروژه ها نیز اخذ تائیدیه برای بخش های جدید آزمایشگاهی، ساماندهی انبارها و نظارت بر ایمنی پروژه ها ی عمرانی و تاسیساتی، اخذ تائیدیه ایمنی از اداره کار و تهیه شناسنامه ایمنی درمانگاه های خانواده به همت مدیران وکارشناسان این منطقه صورت گرفته است.

به گفته وی، بررسی صدور اقدامات اصلاحی جهت کاهش حوادث و شبه حوادث و پیگیری مداوم وضعیت ایمنی سرویس های ایاب و ذهاب و رفع معایب شناسایی شده نیز در جهت پایش و کنترل حوادث انجام شده است.

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس از اقدامات انجام شده در حوزه سلامت کار گفت و عنوان کرد: طی سال 1403 تعداد 48 جلسه کمیسیون پزشکی برگزار و 3 هزار و 640 پرونده بررسی شده است.

وی افزود:  طی امسال تعداد 4 جلسه شورای عالی پزشکی صورت گرفته و 80 پرونده نیز در این راستا مورد بررسی قرار گرفته است.

به گفته دکتر دیور، تعداد 6 هزار نفر در سال 1403 جهت مراجعه بدو استخدام و دوره ای به واحد سلامت کار مراجعه داشته اند.

اجرای اقدامات گسترده ای برای پیشبرد مدیریت تهدیدات بیوتروریسم

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس همچنین در ادامه تشریح عملکرد واحد سلامت کار و HSE از برگزاری نشست مشترک این بهداشت و درمان و نهادهای امنیتی خبر داد و گفت: در راستای افزایش آمادگی و مقابله با تهدیدات بیولوژیکی نشست مشترک مجموعه بهداشت و درمان صنعت نفت فارس و استانداری، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نیروی انتظامی و نهادهای امنیتی برگزار شد که به دنبال آن، اقدامات گسترده ای برای پیشبرد مدیریت تهدیدات بیوتروریسم اجرا شد.

دکتر دیور افزود: این نشست تاکید ویژه ای بر نظارت بر منابع تامین آب، کنترل کیفی مواد غذایی و ارتقاء سطح آگاهی کارکنان داشت.

وی اضافه کرد: در همین راستا، اقداماتی از قبیل افزایش سطح نظارت، کنترل مستمر کیفیت آب، محدودسازی دسترسی های غیر مجاز صورت گرفت.

دکتر دیور عنوان کرد: همچنین، در راستای آمادگی در برابر تهدیدات بیولوژیکی دوره های آموزشی تخصصی با محوریت بیماری های مرتبط با بیوتروریسم از جمله سیاه زخم نیز برگزار شد تا در صورت وقوع تهدید کادر درمان بتوانند واکنش مناسب و سریع داشته باشند.

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس اظهار داشت: لازم به ذکر است قبل از این نشست به منظور ارزیابی سطح آمادگی تیم های درمانی و امنیتی نیز یک مانور شبیه سازی شده تحت عنوان " مسمومیت غذایی عمدی" برگزار شد که در این مانور فرآیندهای شناسایی، کنترل و درمان افراد مشکوک به مسمومیت همراه با اقدامات درمانی مورد بررسی قرار گرفت.

وی گفت: با اجرای این اقدامات این بهداشت و درمان گامی مهم در جهت افزایش امنین زیستی، ارتقاء سطح آمادگی در برابر تهدیدات بیوتروریستی و حفاظت از سلامت کارکنان و جامعه برداشته است.

به گفته دکتر دیور، این روند با افزایش همکاری های بین سازمانی، به کارگیری فناوری های نوین نظارتی و برگزاری دوره های آموزشی ادامه خواهد یافت.

پویایی واحد آموزش و پژوهش در سال 1403

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس به تشریح فعالیت های واحد آموزش و پژوهش این منطقه پرداخت و اذعان داشت: این واحد با برگزاری دوره های آموزشی متعدد و متنوع، انجام پژوهش های مختلف و پیگیری های آموزشی جهت کارکنان و مراجعان موجبات ارتقاء اگاهی و سواد علمی و عملی آن ها را فراهم می سازد.

دکتر دیور در خصوص تلاش این واحد در طول سال گفت: شرکت کادر درمان در دوره های آموزشی همووژیلانس با همکاری سازمان انتقال خون و بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛  چاپ مقاله در ژورنال معتبر علمی بین المللی؛ چاپ کتاب تفسیر گازهای خون شریانی با affiliation  بهداشت و درمان؛ چاپ 4 مقاله در ژورنال های معتبر علمی بین المللی توسط همکاران با همکاری واحد آموزش و پژوهش؛ تعداد 3 پروژه تحقیقاتی در دست اقدام؛ تهیه جزوه اورژانس های پیش بیمارستانی جهت کلیه واحدهای اورژانس و کلیه کلینیک های عمومی در پلی کلینیک مرکزی، درمانگاه شماره دو و درمانگاه مرودشت؛ تهیه هندبوک احیاء قلبی ریوی جهت اورژانس های تمامی واحدهای درمانی؛ تولید محتوای آموزشی جهت ارائه در سطح سازمان؛ بررسی و انتخاب مدرس از کارکنان بهداشت و درمان فارس و معرفی به ستاد سازمان جهت برگزاری دوره های آموزشی غیرحضوری در سطح سازمان و بروزرسانی کتابخانه الکترونیکی جهت استفاده و بهره وری تمامی کارکنان اهم فعالیت های واحد آموزش و پژوهش در سال 1403است.

وی اضافه کرد: برگزاری بیش از 100 دوره آموزشی به صورت حضوری با عناوین مختلف جهت توانمندسازی کادر درمان که شامل: احیا قلبی ریوی، استروک، فشارخون، تریاژ، تفسیرنوارقلب و ...؛ برگزاری بیش از 50 دوره آموزشی به صورت غیرحضوری با عناوین مختلف مانند مسمومیت با گاز H2S ، تب دانگ و پدافند غیر عامل ، تهدیدات زیستی و شیمیائی در واحدهای صنعتی، دوره های بهداشت و سلامت روان و ...؛ برگزاری جلسات آموزشی مرتبط با کارکنان با 11 هزار و 100 نفر شرکت کننده به میزان 160 هزار و 860 نفر ساعت؛ برگزاری جلسات آموزشی مرتبط با مدیران با  171نفر شرکت کننده به میزان 920 نفر ساعت؛ برگزاری دوره های آموزشی بدو استخدام کارکنان تبدیل وضعیت شده (بند (د) و (و))؛ برگزاری دوره های آموزشی توان افزایی و ارتقاء مهارت های شغلی زنان؛ برگزاری دوره های آموزشی حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در بهداشت و درمان فارس؛ برگزاری دوره آمار و روش تحقیق و برگزاری دوره های مربوط به انطباق ، همچنین تنظیم و ارسال گزارش به دانشگاه علوم پزشکی از جمله دوره های آموزشی برگزار شده در طی سال 1403 در این مرکز می باشد.

اهم فعالیت های واحد آمار و برنامه ریزی در سال 1403

دکتر دیور در بخش دیگر سخنانش در تشریح عملکرد این مرکز از رسالت و عملکرد واحد آمار گفت و تصریح کرد: رسالت واحد آمار و برنامه ریزی، ارتقاء کیفیت داده های جمع آوری شده، اطلاعات به هنگام، کافی و کامل جهت تصمیم گیری های مدیریت می باشد که این مهم از طریق طراحی سیستم جمع آوری، تجزیه و تحلیل به موقع، سطح بندی اطلاعات، محاسبه و مقایسه شاخص های سلامت و سنجش رضایتمندی مراجعان تحقق می یابد.

وی افزود: این رسالت به عهده کارشناسانی است که وظیفه تسهیل تصمیم گیری را در قالب گزارشات سازمانی به عهده دارند، به همین دلیل اطلاع از شیوه های گردآوری اطلاعات و منابع آن، روش های نمایش داده ها و بالاخره تجزیه و تحلیل داده ها به مدد شاخص های آماری، برای مدیران و کارشناسان هر سازمان، امر اجتناب ناپذیری است.

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس اضافه کرد: ذکر این نکته ضروری است که واحد آمار در کنار واحدهای دیگر می تواند عملکرد بهتری داشته باشد.

وی اهم فعالیت های این واحد در سال 1403 تشریح کرد و گفت: تدوین و نهایی سازی بیش از 100 برنامه عملیاتی و تحت نظر داشتن آن ها به همراه پایش اجرای آن ها طبق برنامه زمانبندی؛ تجزیه و تحلیل معاینات دوره ای کارکنان جهت ارائه به شرکت های صنعتی تحت پوشش؛ تجمیع آمار پرسنلی (پرسنل رسمی، قرارداد مدت موقت، پیمانکاری و پرکیس)؛ ارائه ی راه کار ها به منظور: افزایش بهره وری، ارتقاء شاخص های سلامت، حفظ و ارتقای رضایت مشتریان با انجام رضایت سنجی، حفظ و ارتقای رضایت انگیزشی کارکنان، بهبود شاخص های اقتصاد سلامت، ارتقاء روش های ارایه ی خدمات، بهبود استفاده از منابع تخصیصی، کاهش استراتژیک هزینه های سازمان، بهبود آگاهی، نگرش و رفتار فردی جمعیت تحت پوشش، بهبود میزان اعتماد به ارائه ی خدمات، ارتقاء اثر بخشی خدمات سلامت کار و خانواده؛ تعیین میزان شیوع بیماری های کارکنان شاغل در مراکز تحت پوشش صنعت نفت فارس؛ به روز رسانی فرم های جمع آوری اطلاعات مورد نیاز؛ جمع آوری آمار فعالیت های بهداشتی و درمانی انجام شده به تفکیک درمانگاه و واحد؛ تحلیل اطلاعات جمع آوری شده و ارائه به هنگام به مدیریت به صورت فصلی و سالیانه و ... از جمله اقدامات این واحد در طول سال است.

دکتر دیور بیان داشت: همچنین، تعیین وضعیت موجود داده ها و اطلاعات آماری واحد های ارائه دهنده خدمات سلامت؛ تعیین اطلاعات مورد نیاز مدیریت جهت تصمیم گیری های مدیریتی؛ تهیه و تعیین شاخص های سلامت و انجام مطالعات لازم؛ بررسی راهکارهای مداخله ای برای هر واحد به صورت مستقل، جهت بهبود فرآیندهایی که باعث ارتقاء سازمان می گردد و ارائه آن به مدیریت جهت دستور اقدام و ... نیز از دیگر فعالیت های مسئول و کارشناسان واحد آمار و برنامه ریزی می باشد.
امور بانوان خط مقدم جهاد فرهنگی

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس با مهم شمردن جایگاه زن و نقش موثر مشاوران امور بانوان گفت: بانوان امروز به عنوان کسانی که وظیفه جهاد فرهنگی در خط مقدم را بر عهده دارند باید مورد حمایت قرار گیرند.

وی از اهم فعالیت امور بانوان این مرکز گفت و اعلام کرد: در این راستا مشاور امور بانوان این مرکز با برنامه ریزی های متعدد برنامه های متنوع و قابل توجهی را جهت بانوان این مرکز و مراجعان اجرا نموده است.

دکتر دیور افزود: برگزاری 29 دوره کلاس های آموزشی جهت بانوان شاغل که شامل سلامت جسمانی و روانی، فرزندپروری، همچنین توانمندسازی این قشر در زمینه ارتقا مهارت های شغلی زنان؛ شرکت درجلسات شورای فرهنگی و امور بانوان در راستای برنامه های فرهنگی و ورزشی و آموزشی طی پنج جلسه؛ تشکیل کارگاه و وبینار فرزندآوری و فرزند پروری؛ پژوهش در رابطه با استرس در حوزه فعالیت کادر درمان با همکاری واحد آموزش وپژوهش؛ برگزاری اردوهای تفریحی و فرهنگی خانوادگی با همکاری واحد بسیج طی دو دوره؛ برگزاری نمایشگاه آموزشی هفته جوانی جمعیت وهفته سلامت و تهیه و نصب بنر وشعارهای روزشمار جهت هفته سلامت و هفته جوانی جمعیت وهمچنین هفته مبارزه با دخانیات وهفته ایدزو روزبزرگداشت مقام زن از جمله فعالیت های مشاور امور بانوان طی یکسال اخیر است.

وی اضافه کرد: همچنین، برگزاری چندین دوره مسابقات شطرنج، دارت و بسکتبال انفرادی با همکاری واحد تربیت بدنی و بسیج؛ برگزاری مسابقات آشپزی و کتاب خوانی به مناسبت هفته سلامت بانوان؛ برگزاری مسابقات نقاشی ویژه جهت کودکان در دو مناسبت متفاوت؛ برگزاری کلاس های قرآن ویژه بانوان شاغل بهداشت و درمان فارس؛ برگزاری پیاده روی سلامت ویژه همکاران در هفته سلامت بانوان ؛ پیگیری قرارداد با مهدکودک نزدیک به محل کار جهت بانوانی که فرزند زیر شش سال دارند؛ برگزاری جشن بزرگداشت مقام روز زن و رسیدگی به دغدغه های اداری و مشکلات خانوادگی بانوان نیز دیگر اقدامات این حوزه است.

برپایی چندین اردوی جهادی به همت تیم درمان بهداشت و درمان صنعت نفت فارس


برپایی میز خدمت سلامت در محله کم برخوردار ده پیاله شیراز

با هدف ارائه خدمات سلامت محور و بهره مندی بهتر ساکنان محله ده پیاله شیراز که بخش اعظم این اهالی خانواده شهدای مدافع حرم هستند، بهداشت و درمان صنعت نفت فارس اقدام به برگزاری ویزیت رایگان در قالب میزخدمت نمود.

این برنامه با حضور متخصص زنان، متخصص قلب، پزشک عمومی،کارشناس مامایی،کارشناس پرستار و کارشناس دارویی برگزار شد و خدمات ویزیت پزشک، اندازه گیری قند و فشارخون، آموزش گروهی و مشاوره چهره به چهره سلامت زنان و ... به صورت رایگان ارائه شد.

شایان ذکر است؛ در پایان میز خدمت، اهالی این محله درخواست های خود را با دکتر بهروز دیور؛ سرپرست بهداشت و درمان صنعت نفت فارس درمیان گذاشته و دستورات و ارجاعات لازم برای حل این مشکلات و خواسته‌ها صادر شد.

برگزاری اردوی جهادی با حضور رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس

همزمان با هفته دفاع مقدس و با حضور رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس اردوی جهادی در قالب میز خدمت سلامت در منطقه محروم شورجه واقع در شهرستان سروستان استان فارس برپا شد.

این مهم با حضور کادر درمان متشکل از متخصص داخلی، متخصص اطفال، متخصص زنان، پزشک عمومی، پرستار، ماما، تکنسین دارویی و به همراه یک دستگاه آمبولانس و به همت پایگاه مقاومت بسیج صورت پذیرفت.

در این میز خدمت سلامت، بیش از 150 نفر از اهالی این منطقه محروم پذیرش شدند و همچنین، داروهای مورد نیاز تامین و در اختیار مراجعان قرار گرفت.

حضور تیم پزشکی بهداشت و درمان صنعت نفت فارس در موکب امت واحده

همزمان با ایام سوگواری اربعین حسینی، تیم پزشکی بهداشت و درمان صنعت نفت فارس با ارائه 70 قلم دارو و 13 قلم لوازم پزشکی مصرفی به ارزش بیش از 50 میلیون تومان و حضور تیم پزشکی و پرستاری در موکب امت واحده واقع در مسیر شهر نودال استان فارس، خدمات پزشکی رایگان روزانه به بیش از 200 زائر در مسیر پیاده‌روی کربلا ارائه داد.

این اقلام به منظور تأمین نیازهای درمانی و بهداشتی زائران در مسیر زیارت اربعین امام حسین (علیه السلام) فراهم شد.

این گزارش حاکی است، علاوه بر این، تیم متشکل از پزشکان و پرستاران همکاران بهداشت و درمان صنعت نفت فارس به صورت روزانه در موکب امت واحده حضور داشتند و خدمات پزشکی سرپایی به زائران ارائه می دادند.

این خدمات به صورت رایگان به زائران ارائه می شد و روزانه بیش از 200 نفر از این خدمات بهره‌مند می‌شدند.

این فعالیت بخشی از تلاش‌های هر ساله بهداشت و درمان صنعت نفت فارس برای ارتقای سلامت و رفاه زائران در طول پیاده‌روی کربلا است و به همت کادر درمان، پایگاه مقاومت بسیج و شورای فرهنگی منطقه فارس صورت پذیرفته است.

درمانگاه شماره 2 منطقه فارس به صورت شبانه روزی فعال است

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس در خصوص عملکرد درمانگاه شماره 2 این مرکز توضیح داد و گفت: با توجه به افزایش بار مراجعین و نیاز بیماران، به کلینیک های تخصصی تعدادی متخصص و فوق تخصص در رشته های مختلف جهت رفاه حال بیماران اضافه گردیده است که شامل متخصصین  ارتوپدی، داخلی، چشم پزشکی، پوست و مو ، جراح عمومی، داخلی مغز و اعصاب، فوق تخصص گوارش اطفال، فوق تخصص نارسائی قلب و عروق و  فوق تخصص غدد می باشد.

وی اعلام کرد: در این درمانگاه، تعداد 52 هزار ویزیت کلینیک های تخصصی و تعداد 140 هزار ویزیت در کلینیک های عمومی صورت پذیرفته است.

دکتر دیور افزود: در راستای این امر بهینه سازی فضای پذیرش تخصصی انجام و فعالیت کلینیک های تخصصی در شیفت های صبح و عصر برقرار است.

وی اضافه کرد:  همچنین با خرید دستگاه تونومتری و هدلایت ، سونو کیت جدید ،  اندازه گیری فشارچشم و شستشوی گوش نیز در درمانگاه فعال شده است .

دکتر دیور از تجهیز شدن مجدد سالن ورزشی مجموعه به دستگاه های جدید خبر داد و گفت: با همت واحد تربیت بدنی ، سالن ورزشی نیز به دستگاه های بدنسازی جلوی پا ، پشت پا ، اسمیت و  تجهیزاتی شامل : دمبل ها ، وزنه ها و صفحه های وزنی در وزن های مختلف برای دستگاه کراس مجهز گردید  .

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس گفت: لازم به توضیح است که کلاس های آموزشی متفاوت و برنامه های فرهنگی نظیر جشن های مذهبی ، ملی  و زیارت هفتگی عاشورا و  همچنین اقامه ی نماز جماعت ظهر و عصر در درمانگاه برگزار می گردد.

وی اظهار داشت: درمانگاه مرودشت نیز با 5 هزار ویزیت تخصصی و 3 هزار ویزیت عمومی حدود یکهزار و 100 مورد غربالگری در حال خدمت رسانی به کارکنان و مراجعان این درمانگاه می باشد.

به گفته دکتر دیور، تلاش تمام منطقه فارس نیل به اهداف عالی سازمان و ارتقاء سطح خدمات رسانی است و در این راستا بررسی و رسیدگی برخی دغدغه های این مجموعه از قبیل تامین نیروی انسانی مورد نیاز، پیگیری مشکلات آمبولانس ها و ... می تواند موجبات این مهم را فراهم سازد.

رییس بهداشت و درمان صنعت نفت فارس در پایان مدیران و کارکنان این مجموعه را نمادی از فداکاری، تعهد و عشق به انسانیت در حوزه سلامت و بهداشت خواند و از تلاش ها و زحمات صادقانه همه همکاران مجموعه منطقه فارس تقدیر کرد و در ابتدای سال نو برای تمامی همکاران آرزوی سلامت، موفقیت، بهروزی و شادکامی نمود.
 

۲۵ اسفند ۱۴۰۳ ۱۴:۰۹
تعداد بازدید : ۸۴۸
کد خبر : ۱۷,۲۷۸

نظرات بینندگان