نسخه قدیم سال سرمایه گذاری برای تولید

امروز جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ ۰۲:۲۸

اخبار

تغذیه در روزه داری

ماه رمضان، فرصتی برای تقویت روح و جسم است. تغذیه مناسب در این ماه، با رعایت اصول وعده‌ های متعادل، سحری مغذی، افطاری سبک و میان‌وعده‌ های سالم، نقش کلیدی در حفظ سلامتی را دارد.
 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت غرب کشور : تغذیه سالم در روزه داری اهمیت ویژه ای دارد. درباره توصیه‌های تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان و اینکه وعده افطار یا سحر یا حتی شام باید چطور برنامه‌ریزی شود، مریم سلیمی کارشناس تغذیه بهداشت و درمان صنعت نفت غرب کشور بیان کرد : 

نکات سحری:

1: مصرف چای زیاد و پررنگ در وعده سحر به دلیل افزایش دفع ادرار منجر به ایجاد تشنگی می شود.

2:مصرف شیرینی زیاد در وعده سحر به دلیل افزایش ترشح انسولین باعث افت قند در طول روز شده و می تواند گرسنگی را به دنبال داشته باشد.

3 :مصرف مناسب و منطقی سبزی و میوه در وعده سحر، عالوه بر تامین مواد مغذی مورد نیاز روزانه، به دلیل دارا بودن فیبر و آب کافی از گرسنگی و تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می کند.

4 :مصرف آب زیاد در وعده سحری برای پیشگیری از تشنگی در طول روز، درست نیست. چون آب اضافه خورده شده در فاصله کمی دفع می شود.

5 :مصرف نمک زیاد در وعده سحر به دلیل تحریک تشنگی در طول روز مناسب نمی باشد.

6: غذاهای پرچرب باعث ایجاد تشنگی در طول روز می شود. توصیه می شود که غذای مصرفی در وعده سحر کم چرب و کم روغن تهیه شود.

7: وعده سحری بهتر است مشابه وعده ناهار باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود

نکات افطاری:

1: بهتر است وعده افطاری با یک لیوان آب جوش یا چای کمرنگ به همراه یک عدد خرما شروع شود.

2:بعد از نیم ساعت، مصرف غذاهای سبک و مختصر مثل سوپ گرم مناسب است.مصرف نان، پنیر و سبزی نیز بسیار مناسب می باشد.

3:ویژگی غذای مصرفی در وعده افطاری مشابه غذای مصرف شده در وعده شام باشد.

4:بهتر است از مصرف آب سرد و یا آب میوه های سرد و شیرین در شروع افطار اجتناب شود.

5:آهسته غذا خوردن سبب هضم آسانتر غذا میشود. از آنجا که بعد از ساعتها روزهداری امکان پرخوری بالاست، بهتر است از قبل خود را به آهسته خوردن عادت دهید تا با شروع افطار دچار پرخوری نشوید.

6:بهتر است میان وعده ها (از افطار تا سحر)در ماه مبارک رمضان میوه باشد میوه بخصوص میوه های حاوی فیبر مانع بروز یبوست می شود .

مشکالت روزه:
سردرد: به علت عادت به کافئین و تنباکو و قطع آن، خستگی و عدم استراحت و خواب کافی به علت فعالیت زیاد یا افت فشارخون پدید آید . بهتر است از 1 تا 2 هفته قبل از ماه مبارک رمضان مصرف مواد حاوی کافئین و تنباکو را کاهش دهید نوشیدنی ها و چای های گیاهی فاقد کافئین جایگزین مناسبی به شمار می آیند. - در طول ماه مبارک رمضان برنامه خود را طوری تنظیم کنید که خواب و استراحت کافی داشته باشید .
افت قند خون: ضعف، سرگیجه، خستگی، عدم تمرکز، تعریق، لرزش، کاهش فعالیت و قدرت جسمانی، سردرد، طپش قلب از عالئم افت قند خون است . مصرف زیاد قندهای ساده در وعده سحر باعث ترشح زیاد انسولین و افت قند در طول روز می شود .
سوزش سر دل: افزایش اسید در معده خالی باعث این عوارض می شود. غذاهای ادویه دار، نوشابه های گازدار مثل کوال و نیز قهوه این حالت ها را بدتر می کند. مصرف غذاهای پرچرب هم می تواند سبب بروز این مشکالت شود .

یبوست: یبوست می تواند باعث هموروئید و سوء هاضمه همراه با احساس پری معده شود . :مصرف زیاد غذاهای تصفیه شده مثل نانهای تهیه شده از آرد سفید (نان لواش و فانتزی) و کاهش مصرف آب و غذاهای حاوی فیبر مثل میوه و سبزی از علل آن است.

سوء هاضمه و نفخ : مصرف زیاد غذاهای چرب، سرخ کردنی و ادویه دار، غذاهایی مثل تخم مرغ، کلم، عدس، نوشابه های قندی گازدار مثل کوالها ایجاد نفخ می کنند .

مریم سلیمی- کارشناس تغذیه بهداشت و درمان صنعت نفت غرب کشور

۱۲ اسفند ۱۴۰۳ ۱۲:۴۹
تعداد بازدید : ۵۸
کد خبر : ۱۷,۱۹۷

نظرات بینندگان