نسخه قدیم سال جهش تولید با مشارکت مردم

امروز یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ۰۶:۵۰

اخبار

مشاورین تغذیه و رژیم درمانی بازوان توانمند بهداشت و درمان صنعت نفت

مشاور تغذیه بهداشت و درمان صنعت نفت فارس معتقد است؛ مشاورین تغذیه و رژیم درمانی در بهداشت و درمان صنعت نفت و مناطق وسیع تحت پوشش آن بازوان توانمند تیم پزشک خانواده و درخط اول همکاری و مشارکت در هر دو بعد پیشگیری و درمان مشغول انجام وظیفه هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت فارس، دکتر مهردخت حاج حسینی به بهانه گرامی داشت هفته ملی اطلاع رسانی تغذیه به معرفی فعالیت های واحد تغذیه بهداشت و درمان  صنعت نفت سازمان و مناطق تحت پوشش پرداخت و تشریح کرد: امروزه بحث تغذیه درمانی پزشکی( Medical Nutritional Therapy ) در انواع بیماری ها مطرح بوده وکمتر بیماری است که ردپای مداخلات مستقیم  یا غیر مستقیم تغذیه ای در پیشگیری یادرمان  آن دیده نشود.

 

وی افزود: به همین دلیل همگام و هم راستا با اهداف کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری های مزمن غیر واگیر(کاهش 25 % مرگ و میرناشی از این بیماری ها)؛ مشاورین تغذیه و رژیم درمانی در بهداشت و درمان صنعت نفت و مناطق وسیع تحت پوشش آن نیز به عنوان بازوان توانمند تیم پزشک خانواده و درخط اول همکاری و مشارکت در هر دو بعد پیشگیری و درمان مشغول انجام وظیفه می باشند.

 

مشاور تغذیه بهداشت و درمان صنعت نفت فارس در خصوص  حوزه های فعالیتی مشاورین تغذیه ف گفت: بر اساس مصوبات شورای بهبود تغذیه ازسال1383به منظور هماهنگی و یکپارچگی ارائه خدمات تغذیه ای در بهداشت و درمان مناطق 16گانه، این خدمات در چهار حوزه زیر به کارکنان شریف صنعت نفت ارائه و تاکنون  نیز در حال اجراست.

 

به گفته حاج حسینی، برقراری کلینیک های تخصصی تغذیه  و رژیم درمانی، فعالیت های آموزشی، مدیریت خدمات غذایی و ارتباط درون سازمانی کارشناسان تغذیه بهداشت و درمان صنعت نفت با شرکت های اصلی و زیر مجموعه های آن در مناطق عملیاتی و صنعتی حوزه های خدمات رسانی تیم تغذیه به خانواده بزرگ صنعت نفت است.

 

وی از کلینیک های تخصصی تغذیه گفت و تصریح کرد: در این حوزه، ارجاع بیماران به کلینیک های تغذیه از واحدهای سلامت کار، پزشک خانواده، پرستار خانواده و یا کلینیک های تخصصی و با تاکید بر پیشگیری و خودمراقبتی درچهار گروه هدف (پرفشاری خون، افزایش چربی و قند خون، چاقی و افزایش وزن)  انجام می پذیرد.

 

حاج حسینی افزود: همچنین، علاوه برآن درکلینیک های تغذیه پایش و پیگیری رشد قدی و وزنی اطفال و نوجوانان، مشاوره تغذیه جهت زنان باردار و شیرده، مبتلایان به کبد چرب و بیماران قلبی، برخی بیماران خاص و همچنین مشاوره و تجویز تخصصی مکمل های مورد نیاز برای ورزشکاران و سایر مراجعین انجام می شود. 

 

عضو شورای تخصصی تغذیه سازمان در رابطه با فعالیت های  آموزشی انجام شده توسط تیم تغذیه سازمان و مناطق اظهار داشت:  براساس تقویم سلامت ملی و بین المللی وزارت بهداشت، مشاورین تغذیه صنعت نفت نیز با برگزاری دوره های آموزشی حضوری به مناسبت های مختلف از جمله هفته سلامت، روزجهانی دیابت، روزجهانی غذا، هفته ملی سرطان، روز سالمند ،هفته سلامت مردان و...)دربهداشت و درمان(حوزه سلامت خانواده) و همچنین در مراکز عملیاتی(حوزه سلامت کار)نقش مهمی درارتقا سلامت  و فرهنگ سازی غذایی  و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر دارند.


وی از مدیریت خدمات غذایی نیز گفت و توضیح داد: مدیریت خدمات غذایی  شامل طیف گسترده ای از وظایف  کارشناسان تغذیه بوده و به طور کلی درسه بخش اعتباربخشی بیمارستانی، قراردادهای غذایی، نظارت برفرآیندها قرار می گیرد.


حاج حسینی در توضیح این حوزه ها افزود: در حوزه اعتباربخشی بیمارستان، در مناطقی که دارای بیمارستان می باشد کارشناسان تغذیه بهداشت و درمان دربحث اعتبار بخشی واحد تغذیه بیمارستان براساس سنجه های وزارت بهداشت مشغول انجام وظیفه می باشند.


 مشاور تغذیه بهداشت و درمان صنعت نفت فارس ادامه داد: در حوزه قراردادهای غذایی، نظارت بر اجرای صحیح قراردادهای غذایی در رستوران  بهداشت و درمان و یا در رستوران شرکت ها و مناطق عملیاتی تحت پوشش است.


وی بیان کرد: در حوزه نظارت برفرآیندها، نظارت برتمامی فرآیندهای تهیه، طبخ و توزیع غذا،کیفیت وکمیت اقلام مصرفی، رعایت زنجیره سرد پروتئین و بهداشت موادغذایی، نظارت بر سردخانه، یخچال ها و آشپزخانه و...) و همچنین نظارت بررژیم های غذایی بیماران  صورت می پذیرد.


 عضو شورای تخصصی تغذیه سازمان از ارتباط درون سازمانی کارشناسان تغذیه بهداشت و درمان با شرکت های اصلی و زیر مجموعه های آنها در مناطق عملیاتی گفت و ابراز کرد: کارشناسان تغذیه بهداشت و درمان در قالب فعالیت های سلامت کار با شرکت های اصلی و زیرمجموعه های آن ها، در هر سه بخش مشاوره تغذیه، نظارت بر پیمان های غذایی و آموزش و فرهنگ سازی تغذیه ای مشغول انجام وظیفه می باشند.


مشاور تغذیه بهداشت و درمان صنعت نفت فارس در بخش دیگر سخنانش به بیان سایر فعالیت ها و اقدامات مشاوران تغذیه سازمان بهداشت ودرمان نفت پرداخت و گفت: شرکت کارشناسان تغذیه در کمیته  سلامت بهداشت و درمان مناطق، تشکیل جلسه با مدیران شرکت ها به منظور لزوم تغییر دیدگاه مسئولان و مدیران شرکت ها در حوزه  تغذیه سالم، بازنگری پیمان های غذایی دربرخی شرکت های متقاضی و ایجاد تغییرات غذایی و پیگیری اجرای شاخص های تغذیه ای و برنامه های عملیاتی در هرسال از اقدامات مشاوران تغذیه سازمان بهداشت ودرمان نفت است.


حاج حسینی دیگر فعالیت تیم تذیه سازمان و مناطق را مشارکت دراجرای برنامه های انگیزشی برای حفظ سلامت کارکنان شامل نام برد و اظهار کرد: برگزاری مسابقه غذای سالم  بین کارکنان و پرسنل صنعت نفت  در بهداشت ودرمان مناطق  براساس تدوین چک لیست  غذای سالم و داوری غذاها براساس آن و برگزاری مسابقات کاهش وزن و BMI در برخی مناطق و اهدای جوایز نقدی از جمله برنامه های این حوزه کاری است.


وی با اشار ه به برنامه های آتی حوزه تغذیه سازمان عنوان کرد: علاوه بر ادامه پیگیری برنامه های عملیاتی و شاخص های تغذیه، به منظور بهبود وضعیت تغذیه کارکنان مهمترین برنامه اجرایی تغذیه، پیگیری اجرایی شدن طرح جامع بهبود تغذیه کارکنان درمراکز عملیاتی وکاهش عوامل خطر، بهبود نتایج آماری معاینات طب صنعتی سالانه و ارتقا سلامت و نهایتا افزایش بهره وری در کارکنان  شریف صنعت نفت می باشد.


به گفته حاج حسینی، از آنجا که در برخی از بهداشت ودرمان های مناطق 16 گانه تمامی فعالیت های مذکور صرفا توسط یک کارشناس تغذیه انجام می شود و با در نظرگرفتن جمعیت، وسعت وگستردگی مناطق تحت پوشش به خصوص در مناطق جنوب، می توان کارشناسان تغذیه در بهداشت ودرمان را از فعالترین نیروهای پیراپزشک سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت دانست.


* ۱۰-۱۶ آذر هفته اطلاع رسانی تغذیه صحیح در تقویم ملی است.
۱۴ آذر ۱۴۰۳ ۱۵:۳۰
روابط عمومی |
تعداد بازدید : ۵۸
کد خبر : ۱۶,۷۱۵

نظرات بینندگان