نسخه قدیم سال جهش تولید با مشارکت مردم

امروز سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ ۱۰:۵۷

اخبار

توصیه های تغذیه ای جهت حفظ سلامت

برای داشتن یک تغذیه سالم می بایست از انواع مواد غذایی مانند نان و غلات، میوه جات، سبزیجات، گوشت ها، لبنیات و روغن های مفید به مقدار مناسب استفاده شود.

به مناسبت هفته تغذیه در ادامه مطلبی می خوانیم:

تغذیه سالم و مناسب برای انسان بسیار مهم بوده و در سلامتی فرد نقش بسزایی دارد. تغذیه مناسب کمک می کند تا بدن انسان از تمامی مواد مغذی نیازمند خود بهره مند شود. برای داشتن یک تغذیه سالم مهم است از انواع مواد غذایی مانند نان و غلات، میوه جات، سبزیجات، گوشت ها، لبنیات و روغن های مفید به مقدار مناسب استفاده شود.

برای حفظ سلامت می توان این توصیه ها را رعایت کرد تا از بیماری های مزمن پیشگیری شود.

توصیه های تغذیه ای جهت حفظ سلامت:

1-غذاها را کاملاً بجوید و آهسته میل نمائید، این امر در پیشگیری از مصرف زیاد مواد غذایی موثر است.

2-از مصرف غذا در هنگام تماشای تلویزیون یا مطالعه کردن پرهیز نمائید، چرا که این امر سبب عدم تمرکز در هنگام غذا خوردن و در نتیجه مصرف بیش از حد مواد غذایی می گردد.

3-از مصرف چربی گوشت ها، پوست مرغ، پوست ماهی، لبنیات پر چرب، سس های سفید، کله و پاچه و چیپس تا حد امکان پرهیز نمائید. میزان مصرف دل، قلوه، جگر، مغز، زرده تخم مرغ، میگو، کره، خامه و شیرینی های خامه ای در رژیم غذایی کم باشد. در هفته حداکثر 3 تا 4 عدد تخم مرغ بیشتر مصرف نکنید.

4-توصیه می شود بخش عمده گوشت مصرفی از نوع گوشت سفید (مرغ و ماهی) باشد.

5-از غذاهای سرخ شده در روغن، غذاهای پر چرب، غذاهای آماده از جمله پیتزا تا حد امکان کم مصرف نمائید. بهتر است غذاها تا حد امکان به صورت بخارپز و آب پز باشد.

6-از مصرف روغن ها و چربی های جامد پرهیز نمائید. جهت پخت و پز از روغن های گیاهی مایع استفاده نموده که بهترین روغن در این زمینه روغن کلزا یا روغن کانولا می باشد.

7-از قرار دادن نمکدان در سفره پرهیز نموده و میزان نمک غذاها در حد متعادل باشد. مصرف مواد غذایی شور همانند خیار شور، ترشی شور و غیره را تا حد امکان کم نمائید.

8-از مصرف مواد غذایی دودی تا حد امکان پرهیز نمائید.

9-همراه با غذا به میزان کافی از گروه سبزی ها استفاده نمائید.

10-مصرف میان وعده ها الزامی می باشد و همچنین مصرف میوه در میان وعده ها توصیه می گردد.

11-در رژیم غذایی روزانه خود از لبنیات کم چرب به میزان کافی استفاده نمائید.

12-میزان مصرف قند، شکر، مربا، عسل،شربت، نوشابه و سایر مواد غذایی که در تهیه آن ها از شکر استفاده شده است و همچنین کاکائو و شکلات کم باشد. 

13-روزانه حداقل نیم تا یک ساعت ورزش (برای مثال پیاده روی) انجام دهید.

 

 

 

 

 

۱۲ آذر ۱۴۰۳ ۱۱:۰۷
روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت مرکزی و لرستان |
تعداد بازدید : ۳۸
کد خبر : ۱۶,۶۷۹

نظرات بینندگان