بسیاری از بیماری ها می توانند با رعایت رژیم غذایی مناسب ، فعالیت جسمی کافی و عدم مصرف مصرف دخانیات و الکل پیشگیری شوند
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت اصفهان، به مناسبت هفته اطلاع رسانی تغذیه صحیح و سالم(10 تا 16 اذر ماه ) ندا ایزدگشسب کارشناس تغذیه به مطالب مهمی اشاره که در ادامه نظر شما را به ان جلب می کنیم:
امروز الگوی اپیدمیولوژی بیماری ها از بیماری های عفونی و واگیر به بیماری های غیر واگیر تغییر کرده است به طوری که بیماری های قلبی عروقی و سرطان از علل اصلی مرگ و میر در دنیا محسوب می شوند. بسیاری از این بیماری ها می توانند با رعایت رژیم غذایی مناسب ، فعالیت جسمی کافی و عدم مصرف دخانیات و الکل کنترل شود . می توان چنین نتیجه گیری کرد که بهبود وضعیت تغذیه جامعه و سبک زندگی سالم بیشترین تأثیر را در کنترل بیماری های غیر واگیر در پی خواهد داشت. از این رو سرمایه گذاری بر روی بهبود الگوی تغذیه نقش کلیدی در سلامت کلی جامعه و حتی در بخش صنعتی و اقتصادی در سلامت و بهره وری کارکنان ودر نتیجه ارتقاء سطح تولید، راندمان کاری و پیشرفت جامعه دارد.
ایشان اشاره داشت: در همین راستا ، نقش کارشناسان تغذیه به عنوان بازوی اصلی تیم سلامت در شناسایی(عوامل خطر ساز در سبک زندگی افراد)و ارائه اموزش الگوی سالم حائز اهمیت است و برای رسیدن به این اهداف کلینیک های تغذیه رژیم درمانی در بهداشت ودرمان صنعت نفت اصفهان نیز حدود 14 سال است که در زمینه ارائه مشاوره های فردی و آموزش های گروهی به کارکنان و بازنشستگان و خانواده های ایشان مشغول فعالیت هستند.
وی ادامه داد: به این ترتیب که مراجعان پس از ارجاع از سوی واحدهای پزشک خانواده،غربالگری یا متخصصین به صورت فردی در زمینه عادات غذایی و میزان و نوع فعالیت و کیفیت خواب و بیداری و سبک زندگی با در نظر گرفتن بیماری های فعلی توسط کارشناسان تغذیه مورد بررسی قرار می گیرند و سپس تن سنجی و در صورت نیاز ترکیب بدنی با دستگاه آنالیزور سنجیده می شود. سپس از آن توصیه های غذایی لازم جهت کنترل وزن یا بیماری فعلی و یا برنامه غذایی مورد نیاز و مکمل های غذایی ضروری ارائه و تجویز می گردد ودر فواصل منظم تا رسیدن به نتیجه مطلوب مراجعه کرده و پی گیری می شوند.
این کارشناس افزود: طبق نتایج معمولا کاهش 10 تا 15 درصدی وزن اضافه از توده چربی در افراد چاق دچار دیابت به کاهش شاخص HA1C به میزان حداقل 0.5 تا 1.5 واحد وکاهش فشار خون به میزان حداقل 0.2تا 1 میلی متر جیوه و طبعا کاهش دوز داروهای مصرفی در افراد مبتلا پرفشاری خون و کاهش میزان تری گلیسیرید حداقل به میزان 100 واحد و کاهش LDL به میزان حداقل 10تا 20میلی گرم بر دسی لیتر و افزایش HDLبه میزان حداقل 5 میلی گرم بر دسی لیتر در افراد دچار هیپر لیپدمی می شود و همه این عوامل منجر به کاهش شاخص های ASCVD (خطر سنجی سکته های قلبی و مغزی)در افراد پرخطر می شود که از اهداف اصلی سازمان جهت حفظ سلامت و افزایش طول عمر است.
نامبرده با اشاره به نقش کارشناسان تغذیه در صنعت گفت:علاوه بر خدمات کلینیکی ، این همکاران در زمینه نظارت بر تهیه مواد اولیه و فرایندهای سالم پخت و برنامه غذایی متنوع و متعادل در تغذیه گروهی کارکنان ارائه خدمت می کنند.
ایشان در پایان گفت: طبق آمار به صورت میانگین سالانه حدود 4 هزار نفر به کلینیک های تغذیه در مراکز سلامت خانواده جهت مشاوره های فردی مراجعه و حدود 1500 نفر تحت اموزش های گروهی قرار می گیرند.