نسخه قدیم سال جهش تولید با مشارکت مردم

امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ۱۳:۳۵

اخبار

"خون بندناف" زباله بیولوژیک حیات‌بخش

خون بندناف به عنوان یکی از منابع غنی از سلول های بنیادی، خونی است که پس از تولد نوزاد در جفت باقی مانده و در صورت جمع آوری نشدن، به عنوان یک زباله‌ بیولوژیک امحا می‌شود. این در حالی است که سلول‌های بنیادی خون‌ساز موجود در خون بندناف، ظرفیت درمان انواع بسیاری از اختلالات ایمنی و بدخیمی‌های خونی اطفال را دارد.
به گزارش پایگاه روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران؛ این سلول‌ها می‌توانند به عنوان جایگزین سلول های خون‌ساز در بیماران مبتلا به سرطان یا سایر بیماری های خطرناک استفاده شود، پیوند این سلول ها به بسیاری از بیماران امید تازه ای می بخشد. هدف اصلی بانک خون بندناف ملی ایران تامین سلول های بنیادی برای بیماران نیازمند به پیوند سلول های بنیادی است. این بانک، یک بانک خون بندناف عمومی است که واحدهای خون بندناف را برای پیوند به هر بیمار سازگار نگهداری می کند، به این معنی که واحد خون بندناف اهدایی منحصرا برای فرزند یا خانواده شما نگهداری نخواهد شد، سلول های بنیادی خون بندناف جمع آوری شده از نوزادان سالم، پس از انجام آزمایشات و پردازش، در دمای بسیار پایین در بانک خون بندناف ذخیره خواهند شد.
خون بندناف در درمان انواع بسیاری از بیماری‌ها مانند بدخیمی‌های خونی، کم خونی‌های مادرزادی مانند تالاسمی و آنمی فانکونی، بیماری‌های نقص سیستم ایمنی و بیماری های متابولیک استفاده می شود.
ورود این شیوه درمانی به حوزه نوین پزشکی بازساختی و سلول درمانی، موجب آغاز پژوهش های وسیع در راستای کمک به درمان آسیب های نخاعی و فلج مغزی شده است.
پیوند خون بندناف زمانی میسر است که آنتی ژن سازگاری نسجی بیمار با آنتی ژن سازگاری نسجی خون بندناف مطابقت داشته باشد و تقاضای واحد خون بندناف مناسب برای پیوند فقط از طریق درخواست مراکز پزشکی و مراکز پیوند میسر خواهد بود.
بانک خون بندناف سازمان انتقال خون ایران در تیر سال ۱۳۸۹ آغاز به کار کرد و با بهره گیری از فناوری پیشرفته و آخرین استانداردهای بین المللی، خون بندناف را پردازش و ذخیره می کند.
در صورت اخذ رضایت از مادران باردار و در هنگام زایمان خون از بندناف نوزاد جمع آوری شده و پس از انتقال به آزمایشگاه و پردازش مجموعه سلول های هسته دار آن که منبع سلول های بنیادی خون ساز هستند در صورت احراز استانداردهای مورد نظر استخراج و سپس در دمای (منفی ۱۹۰) درجه سانتی گراد ذخیره و نگهداری می شود.
نمونه خون بند نافی که اهداکننده به بانک عمومی این نوع خون اهدا می کند برای مصرف عموم است و این در حالی است که در بانک های خصوصی، هزینه جمع آوری، پردازش و نگهداری از خانواده ی نوزاد دریافت می شود و بنابر این استفاده احتمالی از این نمونه خون نیز در انحصار خانواده اهداکننده است.
با اهدای خون بندناف، ضمن افزایش میزان ذخایر بانک های خون بندناف عمومی کشور، شانس یافتن نمونه سازگار برای همه بیماران نیازمند به پیوند سلول های بنیادی خون ساز افزایش می یابد.
گفتنی است روز ۱۵ نوامبر از سوی مجامع جهانی به عنوان روز جهانی خون بندناف نامگذاری شده است. علت این نامگذاری متوجه کردن کشورهای جهان به اهمیت خون بند ناف و ضرورت حفظ این سرمایه ارزشمند است که می‌تواند در پزشکی مورد بررسی و استفاده قرار گیرد.
۲۷ آبان ۱۴۰۳ ۱۲:۲۹
تعداد بازدید : ۲۸
کد خبر : ۱۶,۵۶۲

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید