پرستاری یعنی عشق و از خود گذشتگی، او را سرپا نگه میدارد و قدرت میبخشد تا چشمانش به خواب بیتفاوت باشد، پاهایش برای ایستادن بر بالین بیمار پردوام، او را از دورهمیهای خانوادگی بیرون کشیده و بر بالین بیمار حاضر میکند.
به گزارش پایگاه روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران؛ پرستار نامی آرامبخش و مرهمی بر زخمهاست، برای بهبودی بیمار تلاش میکند، برای مرگش اشک میریزد و برای غلبهاش بر بیماری شادی، او عشق میورزد و عاشقانه از خودگذشتگی میکند تا بیمارش کمبودی احساس نکند.
جمعه و روز تعطیلی برایش معنا ندارد، کمتر و یا اصلا فرصت نمیکند به جمع دورهمی فامیلی و خانوادگی برود، فرصت خوابش محدود است، فرزندش را کمتر میبیند، شب و روز نمیشناسد، سختیها را تحمل میکند، استرس و اضطراب ناراحتی بیمار آزارش میدهد، گاهی در میان فشارهای روحی و روانی پنهان میشود اما دوباره بلند شده فکر و ذکرش خوب شدن حال بیماری که به بخش آوردهاند، میشود.
پس از اتمام شیفت کاری، از بیمارستان که راهی خانه میشود تمام حواسش پیش بیمار بدحالیست که ساعتی قبل آورده بودند، قطرات اشک از چشمش سرازیر میشود، نمیداند چطور مسیر را طی کرده و به منزل برسد، کسی نمیداند او چقدر بغض فرو خفته دارد، چقدر در خفا برای بیمار بدحالش گریه کرده است. او بر این باور است پرداخت به این شغل بدون عشق ممکن نیست.
به بهانه روز پرستار و در آستانه این روز به سراغ برخی از پرستاران شاغل در درمانگاههای مناطق عملیاتی رفته و با شرایط کار و ارائه خدمات آنها آشنا شدیم که در ادامه گزارش آن را میخوانید.
مدیر دفتر پرستاری و مامایی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران ضمن تبریک پنجم جمادیالاول زاد روز میلاد حضرت زینب (س) که در تقویم رسمی ایران به منظور قدردانی از خدمات ارزشمند و انسان دوستانه پرستاران به عنوان روز پرستار معرفی شده است عنوان میکند: در حال حاضر یکصد پرستار در مراکز درمانی در حال خدمت رسانی به خانواده صنعت نفت گچساران هستند که 56 درصد آن را بانوان و 44 درصد را مردان تشکیل میدهند.
حجتالله باقرپور اظهار داشت: برخی از این پرستاران در مراکز درمانی داخلی و برخی دیگر در درمانگاههای واقع در مناطق عملیاتی شرکت نفت و گاز گچساران در حال ارائه خدمات مناسب و شایسته به کارکنان پُرتلاش صنعت نفت هستند.
وی تعداد درمانگاههای مناطق عملیاتی را 11 مورد اعلام کرد و گفت: نزدیکترین درمانگاه عملیاتی در منطقه دشت گز در فاصله 16 کیلومتری و دورترین آن در منطقه نرگسی در شعاع 245 کیلومتری گچساران قرار دارد.
باقرپور ادامه داد: دیگر درمانگاههای عملیاتی شامل دشت بلوط_سقلاطون در فاصله 20 کیلومتری، یونیت (4) در فاصله 20 کیلومتری، پازنان در فاصله 67 کیلومتری، سیاهمکان در فاصله 70 کیلومتری، رگ سفید در فاصله 90 کیلومتری، گوره در فاصله 100 کیلومتری، بینک در فاصله 110 کیلومتری، بیبی حکیمه (1) در فاصله 120 کیلومتر و بیبی حکیمه (2) در فاصله 150 کیلومتری مستقر و به بیش از سه هزار و 200 نفر از کارکنان شرکت بهرهبرداری نفت و گاز گچساران که در مناطق عملیاتی مشغول به کار هستند خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میدهند.
مدیر دفتر پرستاری و مامایی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران تعداد پرستاران شاغل در این درمانگاهها را 22 نفر اعلام که به صورت اقماری فعالیت دارند.
در ابتدا به سراغ "محمود ستار" پرستار شاغل در دورترین درمانگاه منطقه عملیاتی در منطقه نرگسی در شعاع 245 کیلومتری گچساران قرار دارد میرویم: وی که از سال 1391 تاکنون در این درمانگاه حضور دارد عنوان میکند: حضور درمانگاه در مناطق عملیاتی از این منظر مهم است که هرگاه حادثهای برای کارکنان اتفاق بیفتد، واحد درمان در کمترین زمان، خود را به محل حادثه میرساند، ضمن اینکه کارکنان میتوانند مراجعه حضوری نیز داشته باشند.
وی ادامه میدهد: این درمانگاه به صورت 24 ساعته در حال خدماترسانی است و حدود 180 نفر را تحت پوشش دارد و به بومیان منطقه نیز خدماترسانی میکند.
"ستار" در خصوص شرایط شغلیش میگوید: در مناسبتهای مختلف همانند شب چله، چهارشنبهسوری و عید نوروز و سایر اعیاد کنار خانواده نیستیم اگر چه این دوری سخت است ولی سالهاست به آن و ایستادن بر بالین بیمار عادت کرده و شیرینی این لحظه برایمان زیباست.
وی ادامه میدهد: پرستاری با شادی و غم همراه است وقتی بیماری بدحال آورده میشود با مشاهده وضع وخیم او اندوهگین میشویم، دلمان میگیرد اما وقتی همین بیمار بهبود مییابد و دوباره به زندگی عادی باز میگردد شادی سراپای وجودمان را میگیرد مثل اینکه دنیا را به ما داده باشند.
بعد از درمانگاه نرگسی به سراغ درمانگاه رگسفید میروم. این درمانگاه همزمان با وقوع حادثه رگسفید در آبان سال 96 احداث شد و از آن زمان تاکنون، فعالیت خود را ادامه داده است. این درمانگاه در فاصله 90 کیلومتری گچساران قرار دارد.
"داوود حسینی"، پزشکیار درمانگاه رگسفید است، او که چند سال است به صورت اقماری کار میکند، میگوید: نشستگاز، آتشسوزی، انفجار و گرمازدگی از جمله خطراتی است که کارکنان مناطق عملیاتی را تهدید میکند.
وی توضیح میدهد: اقدامهای اولیه درمان را در این درمانگاه انجام میدهیم و اگر مشکل یک بیمار، با انجام اقدامهای سرپایی برطرف نشد، او را به نزدیکترین مرکز درمانی ارجاع میدهیم.
"حسینی" در خصوص شغل پرستاری گفت: به نظر من پرستاری که عاشق کارش نباشد نباید کار کند چون بدون داشتن عشق نمیتواند این مسیر سخت را طی کند.
بعد از صحبت با پزشکیار درمانگاه رگسفید، به سمت درمانگاه عملیاتی دشتگز میرویم.
محدوده درمانگاه عملیاتی دشتگز که در فاصله 16 کیلومتری گچساران قرار دارد از شهر گچساران آغاز میشود و تا شهر بهبهان و دژسلیمان امتداد مییابد که علاوه بر ارائه خدمات به دو منطقه دشتگز و خیرآباد، به چاههای زیر پوشش منطقه، گشتهای حراست و واحدهای بهرهبرداری نیز خدماترسانی میکند.
یکی از مزایای این درمانگاه نزدیک بودن آن به مرکز گچساران است، در این درمانگاه عملیاتی تنهایی و سکوت نخستین چیزی است که تمام نظرها را به خود جلب میکند؛ پزشکیار باید تمام مدت در درمانگاه باشد.
"سیدجلال موسوی"، پزشکیار درمانگاه عملیاتی دشتگز که یکی از باسابقهترین پرستاران بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران میباشد از سال 98 تاکنون به صورت اقماری در این درمانگاه حضور دارد.
وی میگوید پرستارانی که به صورت اقماری فعالیت دارند در زمان حضور در درمانگاه باید تمام وقت گوش به زنگ باشند و ثانیهها تعیین کننده هستند.
این پرستار که حدود 33 سال در مجموعه بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران مشغول است توضیح میدهد: گاهی یک تماس تلفنی خبر از یک حادثه میدهد و به دنبال آن سکوت حاکم بر درمانگاه شکسته میشود و در شرایط اضطراری قرار میگیرد. به همین دلیل پزشکیاران زمانی که نوبتکار هستند، نمیتوانند درمانگاه را ترک کنند.
به گفته "موسوی" در درمانگاه عملیاتی همیشه باید در حالت آماده باش قرار داشته باشیم. گاهی مریض قلبی، سقوط از ارتفاع، گاز گرفتگی و ... برایمان میآورند و باید فوری به وضع او رسیدگی شود که بعد از انجام اقدامهای اولیه در صورت نیاز، به بیمارستان نفت گچساران فرستاده میشود.
گفتنی است 12 تا 18 آبانماه هفته پرستار و بر مبنای تقویم ملی و رسمی کشور، 17 آبان امسال همزمان با ولادت حضرت زینب (س) روز پرستار است. شعار هفته پرستار امسال "پرستار؛ سرمایه سلامت جامعه" انتخاب شده است.