نسخه قدیم سال جهش تولید با مشارکت مردم

امروز سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ ۲۱:۱۹

اخبار

برگزاری جلسه آموزشی سواد سلامت، خود مراقبتی و سلامت بانوان بمناسبت هفته ملی سلامت بانوان ایران

24 تا 30 مهرماه سال 1403 به عنوان هفته ی ملی سلامت بانوان ایران(سبا)، با شعار « بانوی سالم، مادر سالم، نسل سالم » نامگذاری شده است
به گزارش روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت مسجدسلیمان، به مناسبت هفته سلامت بانوان ایران، نشست آموزشی سواد سلامت، خود مراقبتی و سلامت بانوان، توسط کارشناس ارشد روانشناسی و مسئول مرکز سلامت روان و با با حضور  پرسنل درمانگاه میدان، واحد دندانپزشکی و پلی کلینیک تخصصی در این مکان برگزار گردید.
این جلسه با سخنرانی فرانک احمدپور کارشناس ارشد روانشناسی بالینی آغاز شد. ایشان با توجه به اهمیت بحث سلامت خصوصا سلامت بانوان، گفت: سلامت؛ حالتی از تعادل است، تعادلی که فرد در درون خود و بین خود و محیط اجتماعی و فیزیکی خود، برقرار می کند.
وی ادامه داد: سواد سلامت؛ به عنوان طیف گسترده ای از دانش و مهارت در زمینه: کسب، پردازش،  فهم و بکارگیری اطلاعات مربوط به سلامت است، به عبارتی: میزان توانایی افراد در بدست آوردن، تحلیل کردن و فهمیدن اطلاعات و خدمات اولیه بهداشتی که به آن نیاز دارند تا بتوانند در مورد مسائل مربوط به سلامتی خود مشارکت و تصمیات درستی اتخاذ کنند.
احمدپور اظهار کرد: سلامت جسمانی و روانی، هر دو دارای اهمیت یکسانی هستند و ارتباط تنگاتنگی باهم دارند و سلامت روان شامل، جنبه های مختلف عاطفی، روانی، جسمی، معنوی و رفاه اجتماعی ما می شود یعنی؛ برخورداری از سلامت کلی در نحوه تفکر، تنظیم هیجانات و احساسات و کنترل رفتار نقش اساسی دارد و یک اختلال روانی، زمانی خود را نشان می دهد که تغییرات ایجاد شده در تفکر، احساس و رفتار فرد باعث، پریشانی یا اختلال در عملکرد او شود، پس داشتن سلامت روان، از این جهت برای همه ما مهم است که به ماکمک می کند تا با استرس های زندگی کنار آمده، توانمندی های خود را بشناسیم، از نظر جسمی، سالم تر باشیم، به طور موثر کار کنیم، با دیگران روابط مناسبی برقرار کرده و برای خود و جامعه مفید باشیم. 
کارشناس ارشد روانشناسی بهداشت و درمان صنعت نفت مسجدسلیمان در ادامه، به تعریف موضوع خود مراقبتی پرداخت و گفت: خودمراقبتی به توانایی افراد، خانواده ها و جوامع برای حفظ و ارتقای سلامت، پیشگیری از بیماری و مقابله با بیماری و ناتوانی، با یا بدون حمایت یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی گفته می شود. به عبارتی دیگر: خودمراقبتی شامل یک سری عادات و رفتارهایی است که آگاهانه و هدفدار انجام میدهیم تا سالم تر و شادتر زندگی کنیم و به خودمون کمک کنیم تا کیفیت بالاتری از زندگی رو تجربه کنیم و بتونیم نیازهای جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی خود را پوشش دهیم و یک زندگی متعادل رو تجربه کنیم.
ایشان ضمن اشاره به نقش کلیدی بانوان در سلامت کلی خود، خانواده و جامعه گفت: بین میزان آگاهی و دانش زنان و سطح سلامت عمومی یک جامعه، رابطه مستقیمی وجود دارد از این رو سلامت بانوان بسیار حائز  اهمیت است.
احمدپور در پایان جلسه، با توجه به نقش هایی که زنان در خانواده دارند و در هنگام ایفای نقش ها، اغلب مسائل مربوط به سلامت خود را نادیده می گیرند، همچنین در دوره میانسالی که زنان برای خانواده خود فداکاری می کنند و مشکلات خانواده را در اولویت قرار می دهند و با نادیده گرفتن و غفلت از خود و عدم توجه به رفتارهای خودمراقبتی، که در همه اینها می تواند، سلامت آنان را تهدید و یا خطر اندازد، راهکارهایی در زمینه خودمراقبتی برای حفظ و ارتقاء سلامت زنان ارائه داد.

 

هفته سلامت بانوان1403

هفته سلامت بانوان1403

۳۰ مهر ۱۴۰۳ ۱۴:۱۲
بهداشت و درمان صنعت نفت مسجدسلیمان |
تعداد بازدید : ۲۷
کد خبر : ۱۶,۳۷۹

نظرات بینندگان