پروتئین تخم مرغ کاملترین نوع از نظر داشتن همه اسیدهای آمینه ضروری برای بدن می باشد که بیشتر سفیده تخم مرغ دارای این پروتئین با ارزش است.
در تقسیم بندی پروتئین های حیوانی و گیاهی از معیاری به نام ارزش
بیولوژیک استفاده می شود که به مواد غذایی این شاخص از یک تا صد تخصیص داده می
شود. در این رده بندی که ارزش پروتئین هر ماده غذایی را تعیین می کند، تخم مرغ
نمره 100 را به خود اختصاص می دهد. یعنی پروتئین تخم مرغ کاملترین نوع از نظر
داشتن همه اسیدهای آمینه ضروری برای بدن می باشد که بیشتر سفیده تخم مرغ دارای این
پروتئین با ارزش است. با خوردن یک تخم مرغ مواد غذایی زیر به بدن می رسد:
7 گرم پروتئین عالی
ویتامین A و گروه B و D
فسفر
کولین
سلنیوم
کلسیم
منیزیم
آهن و...
مصرف پروتئین تخم مرغ
در وعده های غذایی باعث ایجاد احساس سیری می شود که برای رژیم های کاهش وزن بسیار
مناسب است. این پروتئین همچنین برای رشد اطفال و تغذیه سالمندان و نیز برای زنان
باردادر بسیار مفید است. زرده تخم مرغ حاوی ویتامین های گروه A و D
و B
، املاح، کلسترول، کولین، اسیدهای آمینه و دیگر مواد مغذی می باشد. کلسترول موجود
در تخم مرغ باعث افزایش HDL یا چربی مفید خون می شود. مصرف کولین به بهبود عملکرد سیستم عصبی
کمک می کند و غذای مناسبی برای رشد سیستم عصبی جنین در مادران باردار می باشد.
کولین به بهبود حافظه نیز کمک می کند.
مصرف یک تخم مرغ تقریباً 4 درصد ویتامین D روزانه را
تامین می کند. تخم مرغ حاوی ویتامین A و E
می باشد که بعنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل می کنند و برای سلامت چشم مفید هستند.
برای سلامت پوست و تقویت سیستم ایمنی و ترمیم بافت ها نیز مفید می باشد. اطفال هر روز می توانند از
تخم مرغ استفاده کنند و بزرگسالان نیز در هفته 4 تا 5 بار می توانند از تخم مرغ استفاده
کنند. کلسترول موجود در زرده تخم مرغ تاثیر کمی روی کلسترول خون دارد، چون همراه
با ماده ای به نام لسیتین است که جذب آن را کنترل می نماید. همچنین زرده تخم مرغ
حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده ای است که برای بدن مفید می باشد.