نسخه قدیم سال جهش تولید با مشارکت مردم

امروز سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ ۰۹:۳۴

مجله بین المللی طب کار و محیط زیست

ijoem  

تاریخچه‌ی مجله بین‌ المللی طب کار و محیط زیست :

فرمایشات مقام معظّم رهبری در رابطه با نهضت تولید علم و مندرجات سند چشم‌انداز بیست ساله‌ی جمهوری اسلامی ایران, رسالتی نوین بر دوش متولیان علم و دانش میهنمان گذاشت. با توجه به اینکه سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت یکی از مراکزی است که ویژ‌گی‌های خاصی، مثل بالا بودن میانگین تحصیلات شاغلین در این مرکز و پتانسیل‌های علمی موجود در آن, نسبت به مراکز صنعتی کشور دارد، جای خالی یک نشریه علمی/پژوهشی در حوزه‌ی طب کار و محیط زیست محسوس بود. فکر تأسیس یک مجله علمی/پژوهشی با گستره جهانی در حوزه علوم پزشکی از سال 1382 در ذهن مدیریت آموزش و پژوهش مرکز فارس ایجاد شده بود. بعد از مکاتبات اداری و اخذ موافقت‌های اصولی از مدیران عامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت, مدیران و مسئولین وزارت نفت و وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی و ..., آن امور موفق به اخذ مجوز‌های لازم جهت راه‌اندازی و نشر یک نشریه علمی/پژوهشی با گستره بین‌المللی در حوزه‌ی طب کار و محیط زیست شد.
پس از رونمایی از اولین شماره‌ی نشریه, سؤالات زیادی از سوی پژوهشگران این حوزه و نویسندگان مجله مطرح می‌شد که مهم‌ترینِ آن‌ این بود که "این مجله به کدامیک از دانشگاه‌های کشور وابسته است؟" پاسخ به این سؤال که "این نشریه نه تنها به هیچ دانشگاه یا مؤسسه علمی یا آموزش عالی وابسته نیست, بلکه هیچ نوع کمکی، اعم از کمک‌های مالی, علمی و تکنیکی، از هیچ مرکزی دریافت نمی‌کند، و فقط با تکیه بر امکانات و پتانسیل‌های موجود در سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت راه‌اندازی شده است" باعث بهت و حیرت شنوندگان می‌شد. از ابتدای راه‌اندازی و نشر این مجله تا کنون, کلیه‌ی امور مربوطه مثل ایجاد و پشتیبانی وب‌سایت, دریافت مقالات, ارزیابی علمی و کیفی مقاله ، ارسال مقاله جهت داوری, ویرایش متن, صفحه‌آرایی و سیاستگذاری‌های نشر مجله به عنوان بخشی از کار واحد آموزش و پژوهش بهداشت و درمان صنعت نفت فارس انجام شده است.
این مجله با استقبال بسیار خوبی از سوی جامعه پژوهشگران در سطح بین‌المللی روبرو شد. اکنون با گذشت هفت سال از انتشار اولین شماره‌ی این نشریه، موفقیت‌های چشمگیری بدست آورده‌ایم. این نشریه از همان اوان انتشار وارد معتبرین سیستم نمایه‌سازی در علوم پزشکی، یعنی MEDLINE شد. تا کنون تنها 11 نشریه از حدود 450 مجله علوم پزشکی ایران در این پایگاه نمایه‌ شده است و از این میان فقط سه نشریه از اولین شماره وارد این پایگاه شده است و خوشبختانه مجله‌ی بین‌المللی طب کار و محیط زیست (The IJOEM) یکی از این سه نشریه است. وب‌سایت این نشریه بسیار فعال است. در حال حاضر به طور متوسط، هر پنج ثانیه یک نفر از سایت بازدید می‌کند. اکثر این بازدیدها از مراکز علمی آمریکا, اروپا و استرالیاست. در حال حاضر توصیه اصلی ما به نویسندگان مقالات این است که "مقالات خوبشان را برای ما نفرستند! بهترین مقالاتشان را برای ما ارسال کنند" چرا که ما تنها قادر به چاپ یک مقاله از هر دوازده مقاله ارسالی هستیم.
اینک، مجله بین‌المللی طب کار و محیط زیست در سامانه فهرست‌نگاری معتبر ISI نیز نمایه است. تمام مقالات منتشر شده در این مجله، از اولین شماره،‌ از پُرتال  Web of Knowledgeقابل دسترسی است. علاوه بر آن، تمام مقالات چاپ شده از ابتدای سال 2015 میلادی نیز از پُرتال  Web of Scienceقابل دریافت است. این دو پُرتال از جمله مهم‌ترین پایگاه‌های اطلاعاتی ISI هستند.
از جمله برنامه‌های آتی مجله افزایش صفحات و تبدیل مجله از یک فصلنامه به ماهنامه است که با حمایت‌های مدیران پژوهش‌محور سازمان، این امر به زودی میّسر خواهد شد. مجله‌ی بین‌المللی طب کار و محیط زیست، اولین و تنها مجله‌ی وزارت نفت است که در سامانه‌ی فهرست‌نگاری معتبر ISI نمایه شده است.
امیدواریم انتشار موفقیت‌آمیز این نشریه سبب تغییر نگرش مدیران ارشد وزارت نفت نسبت به سازما
ن بهداشت و درمان صنعت نفت شود و این سازمان را به جای یک سازمان خدماتی به چشم یک سازمان تولید سلامت و علم بنگرند.

 

جهت مشاهده آرشیو مجله بین‌المللی طب کار و محیط زیست کلیک نمایید :

- THE IJOEM

 

دکتر فرخ حبیب زاده

 

دکتر حبیب زادهسر دبیر  
 

 

 

دکتر محبوبه یداللهی

 

محبوبه یداللهی معاون سر دبیر 
 

 

 

خانم اشرف سیمی

 

اشرف سیمی دبیر اجرائی